Acte de presentació de la cooperativa d’habitatge SomTribu

09/11/2023

Somtribu és una cooperativa d’habitatge i de consumidores que neix a Navata (Alt Empordà). La cooperativa es va constituir l’any 2021 i les seves sòcies van adquirir la finca aquest passat estiu. Ara ens conviden a l’acte de presentació del projecte, que tindrà lloc divendres 17 de novembre a les 16h a la Sala del Sindicat (C/Escoles) de Navata.

La presentació de la jornada anirà a càrrec de Bibiana Vallmajó, alcaldessa de Navata i durant la primera part de l’acte, es comentaran quatre experiències d’habitatge cooperatiu en cessió d’ús en sòl privat rurals: El nostre racó, Ítaca Palau, Can Carner i Somtribu.

A continuació, el coordinador d’Habicoop, Jordà Escolà, oferirà una visió general de les cooperatives d’habitatge a Catalunya. També es dedicarà un espai a parlar sobre les eines de finançament alternatiu per a les petites cooperatives d’habitatge rurals, amb la participació de Coophalal i Fundació Seira i tot seguit es tractarà el paper dels API en l’accés al sòl: Existeix un API ètic?

Per acabar, es presentarà el projecte cooperatiu Somtribu, a través de diversos aspectes: la rehabilitació de l’edifici, la cooperativa d’habitatge, la cooperativa de consum, què vol dir sense ànim de lucre i d’iniciativa social, l’hostatgeria i la comunitat energètica local.

L’assistència a l’acte és lliure, però es recomana la inscripció a somtribucoop@gmail.com o al telèfon 670 41 34 79.