Acte simbòlic de lliurament de claus de La Clota

13/11/2023

El passat dissabte 11 de novembre es va celebrar l’acte simbòlic de lliurament de claus de la promoció La Clota. Aquesta promoció està impulsada per la cooperativa Fem Ciutat i està formada per 105 habitatges amb Protecció Oficial de Règim General i de Preu Concertat. L’Ajuntament de Barcelona ha cedit el Dret de Superfícis del solar on s’han construit els pisos, dins el  Pla de l´Habitatge de Barcelona 2016-2025, es tracta d’un model de Dret de Superfície a 75 anys ampliables 15 anys més.

L’acte es va celebrar a l’Avinguda Estatut de Catalunya (barri de La Clota) i va comptar amb la presència de l’alcalde de la ciutat Jaume Collboni. També hi han assistit Joan Ramon Riera, Comissionat d’habitatge; Lluís Rabell, Regidor del districte d´Horta-Guinardó; Juan Camilo Ramos, President de la FAVB; Ignacio Abascal, President FEM CIUTAT; i Xavier Prat, gerent de SOLUCIONS.

 

Acte simbòlic d’entrega de claus de La Clota

 

Habitatges de més de 80 metres quadrats

L’edifici plurifamiliar està format per planta baixa +5 altures i planta baixa + 7 altures, amb façana a l’Avinguda de l’Estatut de Catalunya 15-17. Dels 105 habitatges que formen la promoció, 11 seran per a l’Ajuntament de Barcelona i 94 pels socis de la Cooperativa Fem Ciutat. La planta baixa de l’edifici està destinada a locals comercials que seran per l’Ajuntament de Barcelona. En els soterranis s’ubiquen places d’aparcaments de cotxe i de moto i trasters.

La superfície útil de la majoria dels habitatges estarà entre 84 i 89 m² útils aproximadament, distribuïts en 3 dormitoris, 2 banys, cuina, sala-menjador i terrassa. La majoria dels habitatges gaudeixen de balcó exterior i de ventilació creuada: totes les estances principals s’il·luminen i ventilen directament des de l’exterior. El cost dels habitatges va des de 153.000 € de mitja els HPO, fins als 203.000 € de mitja els HPC.