Assemblea d’Habicoop en un dia històric

21/11/2023

Ahir, dia 20 de novembre, vam celebrar l’assemblea general ordinària 2023 de la Federació de Cooperatives d’Habitatge (Habicoop), que va tenir lloc al local històric del Cor de Marina, una entitat cultural històrica de Badalona. Aquesta data està carregada de simbolisme, ja que el mateix dia de l’any 1898 -fa exactament 125 anys- es va fer la primera assemblea de cooperatives catalanes a la seu de la Bienechora, també a Badalona. En aquella assemblea s’hi van trobar 37 cooperatives pioneres, moltes de les quals eren cooperatives de consum, però ben aviat se’n promourien també d’habitatge.

En el cas de l’assemblea que va tenir lloc ahir, va comptar amb la presència de les federades Arauca, Can Carner, Casa Alternativa, Coobert, Cooperativa Obrera de Viviendas, La Dinamo Fundació, La Domèstika de la Farga, Fem ciutat, Geeni, Llar Jove Marina Prat Vermell, Llar Unió Catalonia, Perviure, Som Tribu i Sostre Cívic. Durant la trobada, es va fer la presentació i aprovació de la memòria social i econòmica 2022. També es va presentar i aprovar el Pla de treball de la Federació i de la Secció d’Habitatge Cooperatiu en Cessió d’Ús del 2024. Posteriorment, es van fer eleccions al Consell Rector, sobre la constitució del qual us informarem puntualment.

 

Assemblea General Ordinària d’Habicoop al local del Cor de Marina de Badalona

 

2023, un any de celebracions

Enguany se celebren els 40 anys d’Habicoop, que es va crear l’any 1983, i també el 125è aniversari de la primera Assemblea del cooperativisme català a Badalona, una fita important en l’articulació del cooperativisme a Catalunya. Amb motiu d’aquesta efemèride, a Badalona s’ha fet una taula rodona sobre l’articulació del cooperativisme amb les principals federacions de cooperatives (consum, treball, habitatge), la Xarxa d’Economia Solidària i la Direcció general d’economia social de la Generalitat; a més d’una Viquimarató per millorar continguts sobre cooperativisme a Viquipèdia i d’altres assemblees i trobades del cooperativisme.