Fem Ciutat lliura 18 habitatges protegits a L’Hospitalet de Llobregat
21/09/2022
Cooperatives Habitatge cooperatiu HPO
Fem Ciutat ha lliurat les claus de 18 habitatges protegits a les famílies adjudicatàries dels immobles. Unes llars ubicades al número 76 del carrer de Sanfeliu de L’Hospitalet de Llobregat que serviran per fer una mica més just i assequible l’accés al mercat immobiliari. El lliurament s’ha produït al juliol de 2022, tres mesos abans del previst.
L’edifici consta de planta baixa i quatre alçades, amb habitatges que van des dels 60 metres quadrats (dos dormitoris) fins als 81 metres quadrats (tres dormitoris). En aquest sentit, destacar la ubicació d’aquesta nova promoció: a tocar de l’estació de metro de Can Boixeres (L5) i de diferents equipaments educatius i esportius. Tot plegat, una aposta per fer front a l’actual demanda d’habitatge assequible i a l’emergència habitacional.
Vídeo de la promoció finalitzada
En aquest sentit, des de Fem Ciutat assenyalen com de necessari és equilibrar l’oferta d’habitatge: «Tenim una necessitat d’emergència habitacional a la qual ha de donar resposta l’administració, ja que malauradament no pot fer-ho ningú més«, exposen. Resulta imprescindible que institucions com els consistoris o la mateixa Generalitat redoblin esforços i destinin més recursos per poder aixecar allotjaments més assequibles.
«No ens podem oblidar de la gent que treballa, però que amb el que cobra no pot accedir ni a un lloguer, ni a un habitatge del mercat lliure, ni als habitatges d’emergència», adverteixen. Tal com recullen, el mateix Idescat estima que el 60% de la població (la que ingressa entre 2,5 i 3,5 vegades l’IPREM) es troba en aquesta situació. Quines alternatives tenen aquestes famílies? Pràcticament inexistents, motiu pel qual han esdevingut el públic objectiu dels habitatges protegits que busca promoure Fem Ciutat.
Les dades
Des de la seva fundació fins avui dia, la cooperativa d’habitatge assequible ha lliurat prop de 3.500 llars repartides entre 67 promocions (de les quals, prop d’un miler s’han ubicat dins de la ciutat de Barcelona). Un volum que només ha sigut possible a través de la permuta de solars de l’administració on, posteriorment, aixecar els edificis d’una manera àgil, eficient i transparent. «Aquest model permet retornar a l’Ajuntament uns habitatges que es destinen a lloguer social, per una banda, i per l’altra satisfer una demanda d’habitatge en propietat, o en dret de superfície», sintetitzen els responsables de l’entitat sense ànim de lucre.
Mentre que Fem Ciutat ja ha començat a col·laborar amb el gruix de municipis que conformen l’Àrea Metropolitana de Barcelona, també assenyalen com a la capital catalana aquest tipus d’operacions pràcticament s’han congelat a conseqüència de les noves polítiques d’habitatge de l’actual executiu: «Volem continuar fent la nostra tasca, i volem col·laborar amb l’Ajuntament de Barcelona, per continuar fent habitatge digne i protegit«. De fet, ara com ara la cooperativa només ha pogut començar a aixecar la promoció de la Clota amb 105 habitatges en Dret de Superfície, mentre que resta a l’espera de començar a edificar els 46 habitatges en lloguer del conveni ESAL (si tot va bé, les obres començaran al llarg del segon trimestre de 2023).
Precisament és aquest ventall d’actuacions i promocions que ha desenvolupat i desenvolupa Fem Ciutat el que han situat a la cooperativa com una de les principals promotores d’habitatge protegit assequible del país en totes les seves modalitats. Per poder seguir totes les promocions que desenvolupa l’entitat només cal dirigir-se a la seva plana web (femciutat.cat). Un espai virtual des de la qual tothom es pot donar d’alta per rebre directament les darreres novetats, o inscriure’s fins i tot en els sortejos que puguin sorgir.