L’habitatge cooperatiu de Vilafranca busca sòcies per anar-hi a viure

28/11/2023

Amb l’objectiu d’incrementar el parc d’habitatges a Vilafranca del Penedès i d’assegurar un habitatge digne i adequat pels seus ciutadans, l’Ajuntament d’aquest municipi ha cedit a Sostre Cívic un solar municipal amb un dret de superfície de 75 anys. Ahir, 27 de novembre, es va presentar a la Casa de la Vila aquest acord de col·laboració, que permetrà tirar endavant la construcció de 24 habitatges en un solar municipal. A l’acte van estar presents l’alcalde i el regidor d’habitatge de Vilafranca, així com Eva Ortigosa de Sostre Cívic i algunes de les sòcies i socis que formen part del projecte.

La Bastida- Pati del Gall

El projecte, que veurà la llum l’any 2026, s’anomena La Bastida – Pati del Gall i va ser impulsat per un petit grup de sòcies de Sostre Cívic veïnes de Vilafranca amb el suport de La Bastida, entitat referent al municipi que des de 2021 desenvolupa accions fent incidència política i donant a conèixer el model d’habitatge cooperatiu en cessió d’ús.

La Bastida-Pati del Gall serà un projecte pioner a la ciutat basat en el model d’economia solidaria, construcció sostenible i convivència comunitària. Es preveu la construcció d’un edifici al carrer Nord, que constarà de planta baixa, tres plantes i coberta, amb habitatges d’una, 2, 3 o 4 habitacions.

Com accedir-hi?

Per accedir als habitatges serà requisit estar inscrit al registre de sol·licitants d’habitatges de protecció oficial i ser soci de Sostre Cívic. Tindran prioritat d’accés les persones empadronades a Vilafranca del Penedès, donant preferència en segona opció a les empadronades a la Vegueria Penedès. A més, 6 dels 27 habitatges es reservaran per a joves de fins a 35 anys.

El període d’inscripcions al projecte està obert des del 27 de novembre fins al 7 de gener, i durant la campanya es realitzaran tres sessions informatives obertes a totes les persones interessades, la primera de les quals tindrà lloc el pròxim 11 de desembre a les 19 h a la Sala 3 de l’Escorxador (c/ Escorxador, 19-21 de Vilafranca del Penedès).