L’habitatge cooperatiu estarà present al Congrés del cooperativisme de Catalunya

06/06/2024

El moviment cooperativista català celebra els seus 125 primers anys d’història. Tot i que va ser uns anys abans quan es va crear la Llei d’associacions (1887),  la data d’inici del cooperativisme s’estableix l’any 1899, quan es va constituir la Cambra Regional de Cooperatives Catalanobalears, embrió de la Confederació de Cooperatives de Catalunya.

Això vol dir que fa 125 anys que el cooperativisme ens fa avançar cap a un model social i econòmic diferent, fent conviure les necessitats individuals amb les col·lectives, desenvolupant territoris justos i empoderant les persones que formen part d’aquest model.

Per celebrar aquesta efemèride, la CoopCat organitza el Congrés del Cooperativisme de Catalunya, un esdeveniment que vol ser  una experiència compartida per continuar avançant cap a una societat més justa, equitativa, cohesionada, sostenible, solidària i amb vocació social.

El programa de l’acte és molt complet i també hi haurà espai per debatre i reflexionar sobre habitatge cooperatiu. Una de les «sessions paral·leles» que tindrà lloc durant el congrés porta per títol Viure en equilibri i tracta sobre com l’entorn cooperativista gestiona la interrelació de les necessitats individuals i col·lectives de manera equitativa i sostenible. En aquesta sessió, hi participarà Eva Ortigosa, directora de l’àrea de coordinació de projectes i acompanyament de grups de Sostre Cívic i col·laboradora de projectes com La Balma, Can 70 o Cirerers, del qual també n’és sòcia usuària.

Dins de la sessió «Cooperativisme global per evitar el col·lapse», també tindrem ocasió de donar a conèixer l’experiència internacional de Sdilené domy (Shared House) de Czechia amb Renáta Farkasova, que també és membre del MOBA European Cooperative Society.

Si voleu consultar tot el programa i saber què més ens espera en aquest esdeveniment, que tindrà lloc el 4 de juliol al Palau de Congresos de Barcelona, consulteu el web del Congrés. Ens hi trobem!