Llar Unió Catalonia posa la primera pedra d’una promoció d’habitatges HPO a Sant Joan Despí

30/01/2024

El passat divendres 26 de gener es va posar la primera de les obres de construcció de 53 habitatges protegits a Sant Joan Despí. Es tracta d’una promoció ubicada a la zona on hi havia l’antiga ITV, entre els carrers Major, Josefa Romeu i Gabriela de Frígola. La construcció anirà a càrrec de la cooperativa Llar Unió Catalonia, que va ser l’adjudicatària d’aquesta parcel·la mitjançant concurs públic.

En total, es construiran 53 habitatges que permetran incrementar el parc d’habitatge públic de la ciutat. 51 dels habitatges comptaran amb tres dormitoris i els altres dos en tindran un parell. Tots els pisos comptaran amb traster i plaça d’aparcament.

La promoció es regeix per la modalitat de dret de superfície amb protecció oficial en règim general. Es tracta d’una modalitat d’habitatge que permet la reducció d’un 20% en relació amb el preu del metre quadrat establert per als pisos de venda de protecció oficial en règim general. La durada de l’adjudicació del dret de superfície és de 75 anys i l’adjudicació dels pisos es va fer durant l’estiu de 2023. 

A l’acte de col·locació de la primera pedra hi va assistir l’alcaldessa de Sant Joan Despí, Belén García.