Més sòl públic per a l’habitatge cooperatiu a Barcelona!

09/07/2024

El 2024 fa 10 anys que vam començar amb els primers projectes d’habitatge cooperatiu en cessió d’ús a Barcelona: La Borda i Princesa49. Aquests projectes pioners van demostrar que una altra manera de viure és possible: assequible, sostenible i en comunitat.

El context actual és crític: a conseqüència de polítiques que han promogut les dinàmiques especulatives entorn de l’habitatge, en l’última dècada el preu de l’habitatge, tant de lloguer com de compra, s’ha encarit més d’un 30%, superant els 1.000€ de mitjana per habitatge, i més de 40.000 famílies s’han vist desnonades a Barcelona, la meitat de les quals, a mans de propietaris privats amb més de 10 pisos.

Per això, la Sectorial d’Habitatge de la XES i la Secció d’Habitatge Cooperatiu en Cessió d’Ús d’Habicoop, amb el suport de La Dinamo, Sostre Cívic i Coopolis (entre altres) ens hem unit per crear una campanya i un manifest per reclamar més sòl públic per construir habitatge cooperatiu en cessió d’ús a Barcelona.

Què volem?

Gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament ja comptem amb 125 habitatges en 6 edificis, i abans del 2026 arribarem a 17. Però no ens podem aturar aquí: volem construir 400 habitatges cooperatius més. És per a això que el Conveni ESAL, el marc de col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona amb els operadors sense ànim de lucre, no pot frenar. Us ho expliquem també en vídeo i us convidem a sumar-vos a la campanya.

Volem una Barcelona més inclusiva i solidària!