El Conveni ESAL, finalista dels European Responsible Housing Awards

27/07/2022

Habicoop, la Coordinadora de Fundacions d’Habitatge Social (Cohabitac) i la Associació Xarxa d’Economia Solidària (XES) van signar un conveni marc per a la provisió d’habitatge destinats a lloguer assequible i cessió d’ús sobre solars i finques municipals de l’Ajuntament de Barcelona que ha estat seleccionat com a finalista dels European Responsible Housing Awards. Els guardons s’han entregat a Helsinki el marc del 3r Festival Internacional de l’Habitatge Social. 

El Conveni ESAL ha estat reconegut  en la categoria ‘Construir aliances estratègiques que fomentin la participació de la comunitat’ dels European Responsible Housing Awards, uns premis que des de l’any 2014 distingeixen les millors pràctiques i les actuacions més innovadores en l’àmbit de l’habitatge públic a Europa. 

El jurat ha volgut destacar el projecte perquè, a més de ser la primera col·laboració público-comunitària en habitatge assequible a Espanya, suposa una nova eina de governança que augmenta l’oferta d’habitatge assequible, ofereix sòl públic en arrendament a llarg termini i accelera els tràmits administratius, tot mantenint la transparència i rendició de comptes. 

En la categoria esmentada, el guardó se l’ha endut la iniciativa Himmerland Boligforening, un projecte de transformació estratègica urbana que potencia la participació les veïnes del districte de Aalborg East, a Dinamarca. Altres iniciatives finalistes dins la ciutat de Barcelona han estat el projecte Llar Casa Bloc d’Habitat3, en la mateixa categoria que el conveni, i la promoció del nou edifici d’habitatge públic de Can Fabra, dins la categoria ‘Líders de la innovació, agents de transició energètica justa’. 

Aquí podeu consultar la resta de projectes premiats i finalistes.