Històries de Cohabitatge: Princesa49

18/04/2023

Qui sou?

Princesa 49

Qui impulsa el projecte?

Sostre Cívic

On es troba?

A Barcelona. Al carrer Princesa, 49 (El Born)

Quan es va crear i quantes sòcies sou?

Es va crear l’any 2016, som la primera iniciativa d’habitatge cooperatiu a Barcelona! Vam entrar-hi a viure l’any 2018 i actualment som 5 sòcies

Com va sorgir la idea d’unir-vos en cooperativa d’habitatge?

En el nostre cas, totes les veïnes érem sòcies de Sostre Cívic, però encara no ens coneixíem. Sostre Cívic va aconseguir la cessió d’ús i arran d’això es va formar el grup.

Per què heu apostat per aquest model?

Pel tipus de convivència que implica, pel fet de ser un habitatge assequible que et permet una garantia a llarg termini, per lluitar contra l’especulació (i més encara en un barri tan gentrificat com el Born), perquè és un habitatge on es té molt en compte el medi ambient, i perquè podem prendre decisions conjuntes que ens afecten a tots, com els pressupostos, les quotes, etc.

Quin perfil o perfils de persones integren el projecte?
És molt variat. Actualment, hi ha dues dones jubilades, una parella amb una filla petita, i dues persones entre els 30 i els 40 que viuen soles.

En quina fase es troba el projecte?
En fase de convivència des de l’estiu del 2018.

Com és l’experiència de conviure juntes? 

Molt positiva. Som un grup petit, però ens entenem molt bé i estem en contacte constant. En general, ens posem d’acord fàcilment en les decisions que s’han de prendre. En moments complicats com la pandèmia, ens vam donar molt suport i ens vam ajudar molt, i quan algun membre concret ha passat per un moment difícil també ens hem fet molt de costat. Ens reunim sovint per fer reunions més formals sobre decisions
de l’habitatge i també fem trobades informals i lúdiques als espais comuns.

Ens expliqueu algun altre projecte d’habitatge cooperatiu que us resulti inspirador?

Trobem molt interessants els projectes de gent gran que està engegant Sostre Cívic, com Can 70 i Walden XXI. Tenim molt d’interès i curiositat per saber com s’aniran definint. Creiem que és una opció molt bona.

Grup Princesa49
Grup Princesa49