Històries de cohabitatge: Somtribu

14/03/2023

Qui sou?

La cooperativa d’habitatge Somtribu.

 

Qui impulsa el projecte?

La cooperativa integral, d’habitatge en cessió d’ús i consumidors i usuaris, sense ànim de lucre i d’iniciativa social Somtribu Sccl, que es va crear per compartir espais de vida i de convivència.

 

On es troba?

A la Carretera d’Olot, 17, Navata (Alt Empordà).

 

Quan es va crear i quantes sòcies sou?

Es va crear l’any 2021 i actualment som 4 sòcies, 3 d’elles persones físiques i una jurídica.

 

Com va sorgir la idea d’unir-vos en cooperativa d’habitatge?

Compartim la idea i el desig de triar la família amb qui vols viure, fer tribu. Volem viure una bona part de la vida de manera col·lectiva, bo i respectant alhora la intimitat de cada persona. Vam veure que la forma que havia de tenir era la de cooperativa d’habitatge en cessió d’ús. No ens interessa la propietat privada de l’habitatge, ni volem que sigui una eina d’especulació.

 

Per què decidiu apostat per aquest model?

El model d’habitatge cooperatiu en cessió d’ús és el que, en l’actualitat, dona millor resposta jurídica, econòmica i organitzativa a la manera com volem viure nosaltres.

 

Quin perfil o perfils de persones integren el projecte?

Ens definim com a persones adultes, responsables, honestes, generoses i valentes. Som gent de mitjana edat (de 46 a 57) que ja sabem com volem viure. N’hi ha algunes que són autònomes, altres que són treballadores assalariades, etc. A totes ens uneix un cert recorregut vital.

 

En quina fase es troba el projecte?

La cooperativa va adquirir la finca el juny de 2023 i les obres de rehabilitació començaran el mes de març de 2024. Actualment esta en cerca activa de més finançament amb Coophalal i la Fundació Seira.

 

Hi ha algun altre projecte d’habitatge cooperatiu que us resulti inspirador?

Tots els projectes d’habitatge cooperatiu són inspiradors sempre que siguin projectes reals i certs. Cada projecte té les seves singularitats i de tothom en traiem aprenentatges.

 

Somtribu