Històries de cohabitatge: Somtribu

14/03/2023

Qui sou?

La cooperativa d’habitatge Somtribu 

Qui impulsa el projecte?

La cooperativa integral, d’habitatge en cessió d’ús i consumidors i usuaris, sense ànim de lucre i d’iniciativa social Somtribu Sccl, que es va crear per compartir espais de vida i de convivència.

On es troba?

A la Carretera d’Olot, 17, Navata (Alt Empordà)

Quan es va crear i quantes sòcies sou?

Es va crear l’any 2021 i actualment som 5 sòcies.

Com va sorgir la idea d’unir-vos en cooperativa d’habitatge?

Compartim la idea i el desig de triar la família amb qui vols viure, fer tribu. Volem viure una bona part de la vida de manera col·lectiva, bo i respectant alhora la intimitat de cada persona. Vam veure que la forma que havia de tenir era la de cooperativa d’habitatge en cessió d’ús. No ens interessa la propietat privada de l’habitatge, ni volem que sigui una eina d’especulació.

Per què decidiu apostat per aquest model?

El model d’habitatge cooperatiu en cessió d’ús és el que, en l’actualitat, dona millor resposta jurídica, econòmica i organitzativa a la manera com volem viure nosaltres.

Quin perfil o perfils de persones integren el projecte?

Ens definim com a persones adultes, responsables, honestes, generoses i valentes. Som gent de mitjana edat (de 46 a 57) que ja sabem com volem viure. N’hi ha algunes que són autònomes, altres que són treballadores assalariades, etc. A totes ens uneix un cert recorregut vital.

En quina fase es troba el projecte?

Ja hem pagat la reserva de la finca i abans del juny de 2023 hem de comprar. Ja tenim fet el projecte bàsic i l’executiu de la reforma i ara estem acabant de lligar el finançament.

Hi ha algun altre projecte d’habitatge cooperatiu que us resulti inspirador?

Tots els projectes d’habitatge cooperatiu són inspiradors sempre que siguin projectes reals i certs. Cada projecte té les seves singularitats i de tothom en traiem aprenentatges.

 

Somtribu