L’accés a l’habitatge a través d’una cooperativa. En parlem als Matins de TV3

02/06/2023

Sis de cada deu persones de l’àrea metropolitana de Barcelona veuen difícil trobar un habitatge assequible al seu barri o municipi. Són dades de l’enquesta de cohesió urbana, que també revela que aquesta percepció s’ha disparat en els últims anys: ha augmentat més de 14 punts respecte al 2017.

Davant d’aquesta realitat, el programa Els Matins de TV3 ens ha convidat a parlar sobre habitatge cooperatiu. Hi han intervingut Benjamí Aguilar, membre del Consell Rector de Sostre Cívic, i Jordi Gálvez, president d’Habicoop, qui ha explicat els diferents models d’habitatge cooperatiu: la compra, la cessió d’ús, la masoveria urbana i el dret de superfície. El el cas de la cessió d’ús, Aguilar ha explicat que «el funcionament és que la cooperativa és la propietària del bloc d’habitatges i les persones sòcies (co-propietàries), tenen el dret d’ús de l’habitatge. No hi ha una divisió horitzontal dels habitatges i el que passa amb aquests depèn del que es decideix col·lectivament».

En aquesta secció del programa, TV3 també ha visitat La Clota, una promoció d’habitatge cooperatiu que segueix el model de dret de superfície i està impulsada per la cooperativa Fem Ciutat.

Aquí podeu recuperar el programa