Parlem d’habitatge cooperatiu al pòdcast de la UESCOOP

31/08/2023

En el marc de la UESCOOP, la universitat d’estiu del cooperativisme, que es va celebrar el passat mes de juliol, es va enregistrar un pòdcast que tracta alguns aspectes claus per entendre què és això del cooperativisme. Conduït per la comunicadora Laura Grau, el cinquè capítol del pòdcast es va dedicar a parlar sobre habitatge cooperatiu. Els convidats en aquesta ocasió van ser la Glòria Rubio, coordinadora de projectes de La Dinamo, i Raimon Gassiot, soci de Coop57.

En primer lloc, els convidats van definir l’habitatge cooperatiu com «un model d’accés a l’habitatge alternatiu que parteix de la propietat col·lectiva, que entén l’habitatge com un bé d’ús on l’entitat serà la propietària de l’edifici i les cooperativistes són les qui fan ús de l’habitatge. Té un fort component comunitari i promou una xarxa de solidaritat i de suport mutu entre les sòcies i amb la resta del seu entorn.»

Tot seguit, es van tractar temes com el dret a l’habitatge, els models de convivència diversos dels projectes de cohabitatge i el creixement accentuat d’aquest model d’habitatge en els darrers temps. Al pòdcast també es parla sobre els reptes que té al davant l’habitatge cooperatiu, com el salt d’escala que afronta i l’assequibilitat dels projectes.

Si voleu escoltar el capítol sencer, ho podeu fer clicant en aquest enllaç