L’habitatge cooperatiu treu pit en l’acte de celebració del premi World Habitat Awards a Sostre Cívic

17/02/2023

L’Habitatge cooperatiu ha viscut aquest dijous un moment històric, amb l’aplec de més de dues-centes persones a la Nau Bostik de Barcelona per celebrar la bona salut d’aquest model d’habitatge i festejar el flamant reconeixement del premi Plata de l’ONU a la cooperativa Sostre Cívic.

Un dels plats forts de la celebració va ser la presentació del nou pòdcast ‘Les Claus’, una sèrie radiofònica de vuit capítols impulsada pel digital Crític i Sostre Cívic, on hem tingut el plaer de col·laborar-hi aportant finançament i donant un cop de mà amb algunes entrevistes. 

El pòdcast narra en primera persona com és viure en una cooperativa d’habitatge i què cal fer per impulsar-ne una, a través del testimoni de membres dels projectes de cohabitatge i la veu d’expertes, que resolen dubtes tècnics, econòmics o organitzatius.

El trobareu disponible i en obert a les plataformes Spotify, iVoox i Anchor.

 

Algunes de les participants al pòdcast, totes elles sòcies de projectes de cohabitatge de Sostre Cívic, es van reunir en una taula rodona moderada per Laura Aznar, periodista de Crític, per compartir les seves experiències i explicar com han viscut elles el procés de residir en un habitatge cooperatiu. Va ser un testimoni molt interessant que podeu recuperar al llarg dels diferents capítols del pòdcast.  

Acabem amb una frase que va dir l’Eva Ortigosa, membre del Consell Rector de Sostre Cívic, en relació amb el futur de l’habitatge cooperatiu: “No el volem fer soles: necessitem que molts més municipis se sumin, mesures financeres que ens ajudin a replicar el model arreu i un marc legal que ens ajudi a blindar-lo”. 

Enhorabona de nou a Sostre Cívic i llarga vida a l’habitatge cooperatiu!