Portes obertes a La Closca, habitatge cooperatiu en cessió d’ús a Lleida

29/06/2024

T’has trobat mai vivint en un pis, sigui de compra o lloguer, on no coneixies a cap de les teves veïnes? Has tingut mai la sensació de ser víctima de l’habitatge especulatiu?

La Closca recupera un edifici que estava en mans d’un fons voltor per fer-hi habitatge de protecció oficial assequible i estable (les sòcies tenen dret a viure-hi indefinidament) i fora de les lògiques del mercat, ja que no hi ha ànim de lucre.

Els models d’habitatge cooperatiu com La Closca es basen en la creació d’una cooperativa on  a diferencia d’altres models la propietat de l’edifici és col·lectiva, és a dir la cooperativa és la propietària de l’edifici i totes les persones que hi viuen són sòcies de la cooperativa (de La Closca en aquest cas). Això implica que tothom qui viu a La Closca és usufructuària de l’edifici i té els mateixos drets i deures perquè la cooperativa tiri endavant i sigui com nosaltres vulguem que sigui. Les decisions es prenen en col·lectiu i ens organitzem per comissions per tal que tot funcioni (comissió economia, comunicació, convivència, arquitectura). Un cop al mes ens reunim en assemblea per tractar temes de la cooperativa.

Hi ha 3 tipologies d’habitatges dins La Closca, de diferents mides segons el nombre d’habitacions que tenen  -S, M, L- (d’una a tres habitacions).
Els habitatges tenen balcó i els de la planta 1 i la planta 4 tenen, a més, una terrassa força gran. Tots ells són molt lluminosos, i la majoria tenen sol directe unes hores al dia.
Els habitatges estan totalment nous, amb acabats de qualitat: parquet, bany i cuina amb materials nobles. Tenen caldera de gas, calefacció de radiadors i aire condicionat.

Dia: Dissabte 29 de juny de 2024

Lloc: Portes obertes a La Closca (Carrer del Bruc, 8. Lleida)

Més informació i inscripcions: Aquí i comunicacio@laclosca.coop