Gran èxit de participació a ‘La casa en comú’, el cicle formatiu subvencionat per l’Ajuntament de Barcelona i destinat a nous grups d’habitatge cooperatiu

16/01/2024

Tanquem la primera edició del cicle amb totes les places exhaurides i més de 30 participants

L’organització interna de la cooperativa, la gestió de les emocions i el reglament de règim intern han sigut alguns dels temes que hem tractat durant els quatre mesos que ha durat el cicle formatiu sobre habitatge cooperatiu organitzat per Habicoop. L’objectiu del cicle era aportar perspectiva i una mirada general sobre els aspectes de grup que cal treballar i cuidar per al bon funcionament de la cooperativa, especialment en la fase de promoció, alhora que contribuir a la reflexió sobre la mirada feminista en l’enfocament i la cura dels grups. Tot això plantejat des d’una metodologia participativa i vivencial amb espais per compartir les experiències personals i aprenentatges de cada grup.

El cicle va començar el passat 16 de novembre amb la formació ‘Des d’on i per a què estem juntes en el projecte’, que va tractar aspectes com ara quin és el sentit del projecte i com abordar les cures. La segona sessió va versar sobre l’organització interna de la cooperativa, una qüestió essencial a l’hora de prendre decisions i acords col·lectius. La tercera es va centrar en la gestió de les emocions, relacions i conflictes que poden sorgir en el sí dels grups i, per últim, la quarta sessió, realitzada aquest mes de gener, va estar dedicada al reglament de règim intern, un document imprescindible que recull els acords dels membres pel que fa al funcionament i quotidianitat del grup.

Les participants tenien l’opció de cursar el cicle sencer o apuntar-se a sessions individuals. La majoria va optar per la primera opció; s’han ocupat les 67 places ofertes amb un total de 34 participants, que pertanyen a 12 entitats diferents. La resposta ha estat molt positiva i totes s’han mostrar satisfetes amb les eines i coneixements adquirits durant el cicle. En Sergi, membre d’un grup en construcció, ens explica el següent: “La formació m’ha ajudat molt a entendre millor les complexitats i els reptes que afronta el grup, sobretot des de l’inici. De cop tinc una idea més clara de tot el que hem de fer i com fer-ho una mica millor.»

L’alta demanda d’inscripcions i la bona acollida del cicle fa evident el bon estat de salut de l’habitatge cooperatiu a casa nostra, on cada vegada més persones aposten per aquest model d’habitatge. Esperem poder oferir una nova edició ben aviat!

Cicle formatiu HabicoopCicle formatiu Habicoop